dissabte, 22 de març del 2008

MODALITATS DEL PIRAGÜISME

Aquestes són les disciplines reconegudes per la ICF (International Canoe Federation):
Eslàlom d'aigües braves
Disciplina Olímpica que consisteix en realitzar un recorregut, delimitat per portes, en un riu o canal d'aigües braves. El recorregut té un total d'entre 18 i 22 portes, de les quals unes 6 seran de remonte, és a dir, que s'han de passar en sentit ascendent. El piragüista ha de passar per dins de les portes sense tocar-les ni saltar-se'n cap. Cada porta tocada amb la piragua, pala, o qualsevol part del cos del piragüista serà sancionada amb dos segons de penalització en el temps de la mànega. Per cada porta que es salti, se li afegiran 50 segons al temps de la mànega.
L'eslàlom és una disciplina que requereix de molta velocitat i precisió. El resultat de la competició sortirà de la suma dels resultats de les dues mànegues de cada piragüista. Cal ser ràpid però sense penalitzar.
Les categories són caiac individual per les dones i caiac individual i canoa individual i doble per als homes, tot i que en la FIC s'està començant a debatir la possibilitat que les noies puguin
competir també en canoa.
Les competicions poden ser individuals o bé per patrulles (competició no olímpica). En aquest segon cas, tres embarcacions d'un mateix equip competeixen alhora i han de cooperar per
sincronitzar-se en les trajectòries i perdre el mínim temps possible. A més a més, han d'arribar tots tres a la línia de meta en un període màxim de 15 segons.
Les penalitzacions individuals de cadascun dels membres de l'equip seràn afegides al temps total de la baixada.
Descens
Consisteix en descendir per un tram de riu d'aigües braves determinat en el menor temps possible. Hi ha dos tipus de competicions, per una banda la clàssica, amb una distància superior a 5 Km, i per altra l'anomenada sprint, en la què el tram de riu a recórrer és d'entre 500 metres i 1Km.
Hi ha les mateixes categories que en l'eslàlom, i també es pot competir individualment i per patrulles.
Estil lliure
Nova especialitat, sorgida als anys 80, que consisteix en surfejar onades i rebufs del riu, realitzant-hi tot tipus de maniobres acrobàtiques. Les categories són K1 dama, K1 home, C1 unisex i OC1 (canoa oberta) unisex. El sistema de competició difereix molt dels que hem explicat fins ara, ja que els jutges tenen un paper primordial. Hi ha jutges que puntuen la varietat, la feina dels quals és dictaminar la quantitat de maniobres diferents que el palista és capaç de fer en un temps de 45 segons. Hi ha uns altres jutges , anomenats de tècnica, que valoren la qualitat de l'execució tècnica de les maniobres.
Tots els participants realitzen dues mànegues, els resultats de les quals es sumen. Es van realitzant talls i noves sèries, al principi queden els 20 primers (quarts de final), després els 10 (semifinals), i finalment queden els 5 millors. Aquests 5 fan una final a mort súbita: realitzen tots una mànega i aquell que hagi fet una puntuació més baixa és eliminat, quedant en cinquena plaça, i segueixen així fins que en surt el guanyador.
Rafting
Modalitat que es practica en rius d'aigües braves i que permet a persones que no han tingut contacte previ amb el món del riu gaudir de les sensacions que proporcionen les aigües vives.
També hi ha competicions. En aquest cas, el bot pneumàtic és ocupat per 4 persones que cooperen per aconseguir el màxim lliscament. Les proves poden ser d'eslàlom, utilitzant les normes de l'eslàlom en aigües braves, o de descens.
Caiac-Surf
També anomenat Wave-Ski, consisteix en surfejar onades de mar i realitzar-hi maniobres acrobàtiques. El sistema de funcionament de la competició és similar al de l'estil lliure, però com que es desenvolupa en una àrea molt més gran i resulta molt difícil comunicar-se amb els participants que es troben mar endins, aquests disposen d'un temps determinat per intentar surfejar la millor onada que puguin. El resultat total serà la suma de l'aconseguit en les millors 3 onades. Els caiacs que s'utilitzen són exactament igauals a les taules de surf tradicionals, amb la diferència que se'la ha instal.lat un sistema de seient i d'anclatge. Les maniobres que es puntuen són, en essència, els mateixos que es puntuen en les competicions de surf.
Caiac-polo
Esport d'equip que es practica en piscines o en làmines d'aigua tranquil.la delimitades, en una ralació llargada/amplada de 3/2 . Juguen 2 equips de 5 participants cadascun, que tenen com a objectiu introduir una pilota de water-polo dins la porteria
contraria, que es troba suspesa a una distància d'un metre per sobre de l'aigua.
Hi ha equips femenins i equips masculins, i com el seu propi nom indica, es tracta d'una modalitat que no es pot practicar en canoa. Les normes del joc són molt similars a les del waterpolo, destacant per exemple la que no permet desplaçar-se amb la pilota damunt de la banyera de la piragua.
Caiac de mar
Competicions de llarga distància per zones costaneres o bé entre illes, guanya aquell que arriba abans a meta. Cal molta capacitat i potència aeròbica, tenir nocions d'orientació amb brúixola o GPS, coneixements meteorológics,... A nivell no competitiu, el caiac de mar s'ha transformat en una activitat que atreu una gran part dels nous practicants adults que s'inicien a través de cursets oferts per les empreses d'activitats a la natura. Es veuen fascinats per la llibertat que els proporciona poder navegar i descobrir zones costaneres a les quals no es pot accedir si no és des de l'aigua.
Turisme nàutic
En aquest apartat col.locaríem totes aquelles pràctiques no competitives però que indubtablement, formen part del piragüisme. Excursions a llacs i rius fàcils amb piragües de passeig, descensos entre amics per tot tipus de rius de qualsevol graduació ,... Es tracta de pràctiques absolutament lliures i autoregulades, i no hi ha cap tipus de norma, exceptuant les de seguretat, que han de ser les necessàries per l'activitat que s'estigui realitzant.
Aigües tranquil·les
Curses de caiacs i canoes en aigües tranquil.les sobre una distància determinada.
S'organitzen en sèries de 8, i es realitza el mateix procés de selecció de finalistes que en l'atletisme. (els tres millors de cada sèrie i el quart millor temps). Les distàncies olímpiques són 500 i 1000 metres en línia recta en caiac o canoa masculí de 1 i 2 places, i 1000 metres en kayak de 4 tripulants masculí. Les dames realitzen 500 metres en K1, K2 i K4. Com en totes les discilplines excepte en l'estil lliure, les dames no poden competir en canoa. Pel que fa a les distàncies no olímpiques, s’afegeix a la llista anterior el C-4 en diferents distàncies amb línia recta. I, per a totes les modalitats i categories, llargues distàncies en circuit (5000m, 10000m,...).
Marató
Curses d'aigües tranquil.les, de llarga distància, que contenen porteigs, és a dir, parts de la cursa en què els piragüistes han de sortir de la piragua i transportar-la a peu una distància determinada. És una disciplina molt dura, en la que destaquen els millors fondistes i on l'estratègia és molt important.
Ascens, descens i travesses
Curses que es realitzen en rius, embassaments, llacs, zones costeres, amb embarcacions de caiac i canoa, de fins a 4 palistes i recorreguts de variades distàncies, sempre que la dificultat de les aigües sigui mínima.
Jocs nàutics
Són activitats nàutiques que és poden realitzar amb qüalsevol tipus d'embarcació. Cada un d'aquests jocs tenen les seves propies regles.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bé aquests apunts!!!!!l'únic que falten només els de la carta nautica...jejejeje.....No res, FELICITATS PEL BLOG I UNA SALUTACIÓ A TOTS ELS PALISTES!

GORETTI FALCÓ

Anònim ha dit...

We victual all kinds of high rank s that sink in fare in a difference of styles,[url=http://www.sexydress4prom.com]cheap prom dresses[/url]
[url=http://www.dresswomen.net]affordable wedding dresses[/url]
[url=http://www.discountpartydress.com]discount party dresses[/url]
[url=http://www.weddinghow.net]cheap wedding dresses[/url]
[url=http://www.safeandsoon.com/]cheap wedding dresses[/url]
colors and sizes at wholesale price.All are second-rate with up to the minute styles associating apparels including draughtsman combining dress, beach coalescence dresses, bridal gowns, bridesmaids dresses, prom outfits, bourgeon gal dresses & nurse dresses.Even we can supply the services of loose vastness customization and without plus measure Purchase affordable amazing wedding dresses now!lift searing shopping, dress marvellously exchange for the tremendous juncture with the expropriate of G-marry bridal.


http://www.weddinghow.net

Anònim ha dit...

The group gives one [url=http://muachungdeal.com/thoi-trang.html]khuyen mai gia re[/url] for every day in every of the marketplaces it serves. The Groupon operates as an assurance offer employing ThePoint's system: if a specific amount of folks sign up for the offer, then the supply will get to be available to all if the predetermined least is not fulfilled, no a single specific will get the deal that doing work working day. This lowers possibility for suppliers, who can deal with the price cut codes as quantity discounts as nicely as profits promotion resources. Groupon can make income by retaining about half the funds the buyer pays for the coupon.

For case in point, an $eighty therapeutic massage could be acquired by the customer for $forty by way of Groupon, and then Groupon and the retailer would break up the $forty. That is, the retailer offers a therapeutic massage valued at $80 and gets roughly $twenty from Groupon for it (underneath a fifty%/fifty% split). Or, if $240 properly value of house portray remedies is acquired by the client for $fifty through Groupon, then the organization receives $twenty 5 and Groupon retains $20 five. The consumer will get the therapeutic massage, or the home painting provider, in these illustrations, from the retailer for which they at first paid $forty (or $fifty) to Groupon. There are particular companies to which Groupon at first did not supply its organizations, like capturing ranges and strip clubs nonetheless, capturing ranges have been showcased on Groupon.

As opposed to labeled promoting and marketing, the service provider does not shell out any upfront cost to consider component: Groupon collects individual info from all set consumers and then contacts only folks consumers, mainly by everyday e mail, who could maybe be intrigued in a specified product or services.

Groupon employs a big quantity of copywriters who draft descriptions for the discounts highlighted by e-mail and on the web internet site. Groupon's advertising textual articles for the 'deals' has been witnessed as a contributing issue to the recognition of the web website, showcasing a exclusive mix of complete fact-checking and witty humor.

Owing to Groupon's market place obtaining largely composed of feminine purchasers, the special discounts are normally centered on the wellness, wellness and physical fitness and attractiveness marketplaces.

There are attainable troubles with the business model. For example, a successful offer could quickly swamp a modest enterprise with also several buyers, risking a likelihood that buyers will be dissatisfied, or that there won't be ample merchandise to fulfill up with the want. Gap, a huge clothing retailer, was capable to just take care of 445,000 discount codes in a nationwide offer (in spite of the truth that it competent server troubles at a solitary place), but a a lot more compact enterprise could change out to be abruptly flooded with consumers. 1 espresso store in Portland, Oregon struggled with an increase in customers for three months, when it promoted around to one,000 Groupons on the one particular doing work day it was offered, according to one particular certain report. In reaction to equivalent problems, Groupon officers state that 'deal' subscriptions should to be capped in progress to a smart amount.

Read More: [url=http://dulichngayhe.info/thong-tin-thuc-te-ve-viec-chon-mua-hang-cong-nghe-gia-re-tai-cac-trang-web/]voucher gia re[/url]

Anònim ha dit...

The application switcher is a fantastic detail
of the telephone, even though it is hided. Most importantly, though, make
certain iTunes performs a backup. By the time the
installation total, obtain Frash.deb and maintain it close by.


Here is my webpage; afsfit.com (latestmovielk.blogspot.be)